Koniec eldorado dla kierowców. Towarzystwa ubezpieczeniowe już zaczęły podnosić ceny OC i AC. - A będzie jeszcze drożej - ostrzegają ubezpieczyciele
Nadciąga koniec tanich polis komunikacyjnych. Do tej pory polscy kierowcy płacili za obowiązkowe OC dwa razy mniej niż czescy i słowaccy. Z kolei w Austrii polisy były droższe trzykrotnie, a w Luksemburgu nawet czterokrotnie. Złote czasu się kończą.
Tak,tylko dlaczego nikt nie napisze,że oni zarabiają dwu-trzykrotnie więcej niż Polacy :diabelski_usmiech
W normalny cywilizowany kraju,samochód można wyrejestrować,bez żadnych konsekwencji dla właściciela i nie płacić tego jeb...go złodziejskiego OC
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
Możesz podać jakieś argumenty? A może jednak na to wpływ mają również wysokości odszkodowań wypłacanych i ich ilość? Może nie należy zrzucać wszystkiego na podniesienie Vatu o 1%, tylko gdzie indziej dopatrywać się problemu.
AdamB, x2
tegoroczne powodzie też się przyłożyły do tego, TU tną wszystkie możliwe wydatki.
źli mnie takie onetowe pier*** "bo PO", najlepiej by było chodzić na emeryturkę po 40, górnicy po roku, pełen socjal dla każdego, zasiłki w wysokości średniej krajowej, żadnych podatków.
niestety, do 2020 musimy poczekać na wczasy robotnicze pod piramidami
Teraz ubezpieczałem auto w Hestii. Zapłaciłem za OC,NNW,AC o 50zł więcej niż w zeszłym roku (ten sam zakres ubezpieczenia) pomimo że auto wg eurotax'u wyszło straciło na wartości o około 10tyś zł czyli w moim przypadku 1/5 wartości. Pomimo max zniżek jakie można posiadać Hestia wprowadziła podniosła dolną minimalną granicę składki co znacząco wpłynęło na wysokość ubezpieczenia. Ale dokładnie tą sprawę może wytłumaczyć osoba która zajmuje się ubezpieczeniami, i chyba na forum nawet jest kolega.
A ja się cieszę i mam nadzieję, że ubezpieczenia staną się na tyle drogie, że przestanę widzieć na drogach Golfy III, Calibry, stare Astry i inne rupiecie zagrażające życiu innych użytkowników dróg ...
loyd, trochę dziwne podejście - cieszysz się, że zapłacisz za to żeby złom zniknął z dróg? Ja tam wcale się nie cieszę. Na szczęście nie mieszkam na stałe w PL, ale tu, w UK, nie jest lepiej. Tutaj można, wręcz trzeba, ubezpieczyć się od... nieubezpieczonych kierowców. K...wa kompletna paranoja
Komentarz